Plekken om te bezoeken

Tijdens mijn verblijf in Mexico heb ik ontzettend veel mooie plekken mogen bezoeken. Ik had dan ook het geluk dat ik dankzij Carlos al snel veel Mexicanen ontmoette die allemaal een eigen favoriete plek hadden die ik zeker moest zien. Had ik naar alle mensen geluisterd, dan had ik geen eens tijd gehad om de lessen te volgen. Ik heb een top vijf gemaakt voor de mensen die net als ik naar Mexico gaan om te studeren, maar je kunt de lijst ook prima gebruiken wanneer je lekker op vakantie wilt natuurlijk!

Teotihuacán, de stad uit het verre verleden
Teotihuacán is voor mij op nummer een komen te staan omdat dit een enorm raadsel gebleven is. De Mexicanen hebben er veel verhalen over, maar de feiten zijn dat het een stad geweest is waar nu alleen nog resten van over zijn. Omdat de inwoners van Teotihuacán geen geschreven bronnen achtergelaten hebben, is niet bekend wat er gebeurd is en wat gezorgd heeft voor het verval van de stad. Wat we weten, weten we dankzij de opgravingen en de vele gebouwen die er ooit gestaan moeten hebben. Je kunt er zelf een compleet verhaal van maken, maar de piramides zijn toch iets wat je gezien moet hebben wanneer je hier in de buurt geweest bent. Het bedrag van het bonusgeld kan oplopen tot 100 euro. Maar wil wil ik even erbij zeggen dat u de wagering requirement per online casino in de gaten moet houden. Bezoek deze pagina voor meer informatie.

Nevado de Toluca
De Nevado de Toluca is een vulkaan die niet meer actief is. De vulkaan is meer dan 4,5 kilometer hoog en dat kan een leuke uitdaging zijn voor een sportief uitje. Wij zijn naar de krater geweest, die een stuk eenvoudiger te bereiken is, daar zijn het Meer van de Maan en Zon te bekijken. Naast dat het leuke uitzichten biedt, is het natuurlijk een speciaal gevoel om over een vulkaan heen te lopen die ooit actief geweest is.

Het carnaval Veracruz

Er zijn verschillende carnavals in Mexico. Veracruz is een van de twee grootste carnavals en bestaat uit negen dagen met parades en feest. Het is niet echt aan mij besteed, maar aangezien dit een enorm evenement is waar alle Mexicanen voor uitlopen, moet het zeker op de lijst komen te staan.

Puerto Vallarta
Puerto Vallarta is een stad met meer dan 200.000 inwoners en ligt aan de Grote Oceaan en dat was voor mij al reden genoeg om hierheen te gaan. Ze zeggen dat hier al meer dan 2500 jaar mensen wonen en de geschiedenis is goed te zien in de stad. Het meest interessant vond ik de Malecon, een promenade langs het strand waar vooral ’s nachts veel te doen is. Een nadeel kan zijn dat Puerto Vallarta bijzonder druk kan zijn in het toeristisch seizoen.

Xilitla
Xilitla was lange tijd een stadje dat zo afgelegen lag dat de inwoners nog vasthielden aan de eigen cultuur en eigen gebruiken. Nu staat het vooral bekend om de mooie natuur en de prachtige uitzichten. Het is een fijne vlucht uit de drukte van de steden, maar voelt toch een beetje raar wanneer je weet dat de toeristen ervoor gezorgd hebben dat de stad sterk veranderd is in de laatste jaren.